HTML

Nekik énekelt, a Fideszre fogják – Palcsó ellen tüntetett a DK

2013.09.28. 22:38 Csepelfigyelő

Kál Károly ekkor még az általa vezetett SZDSZ-t próbálta eladni Palcsó arcával


Kál Károly (csíkos pólóban középen) a csepeli DK-sok körében, napjainkban: volt arca hozzá, hogy most Palcsó ellen tüntessen

A DK-sok hétfői akciója az Index felvételén: a politikusokat felháborította, hogy egy korábbi engedély nélküli tüntetésért csak beidézték Varju Lászlót ahelyett, hogy kilőtték volna a szemét, mint ahogy Gyurcsány Ferenc idejében tették egyesekkel

Palcsó Tamás ellen szervezett sajtótájékoztatós tüntetést a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció csepeli szervezete – értesült a Csepel.info. A helyzet komikuma, hogy a csepeli DK egyik támogatója, Kál Károly egyaránt a szervezője volt az énekes SZDSZ-es fellépésnek és most a tüntetésnek is. Palcsó Tamás ugyanis 2008-ban még az SZDSZ csepeli kampányarca volt.

Mint arról korábban hírt adtunk, Palcsó Tamás volt a sztárvendég azon a csepeli SZDSZ-es rendezvényen, amely a párt 2009-es választási kampányát nyitotta. A fiatal és kiemelkedően tehetséges énekest a liberálisok egész oldalas hirdetésben, SZDSZ-es logóval díszítve használták kampányarcként. Bár Palcsót a csepeli MSZP-s önkormányzat is rendszeresen szerepeltette, és MSZP-s politikusok mutatkoztak vele, trafiknyitása óta a balliberális politika célkeresztjébe került. Azóta “fideszes mutyistaként” igyekeznek bemutatni azt, aki évekig nekik énekelt, és akivel igyekeztek minél többször együtt megjelenni. Most is így történt: a Palcsó-ellenes tüntetés egyik szervezője nem más volt, mint Kál Károly ex-SZDSZ elnök, aki korábban Palcsó Tamás arcával próbálta eladhatóbbá tenni pártját. A trafikvádakkal kapcsolatban egyébként Németh Szilárd csepeli polgármester egy meghamisított fénykép miatt nyilatkozott; szerinte ha valóban lett volna trafikmutyi Csepelen, Palcsó maximum cigarettát vehetne egy fideszes trafikban.

Kál Károly is volt kampányarc, feltűnést is keltett vele

Kál Károly neve más okokból is ismerős lehet a csepeli politika iránt érdeklődők között. Még SZDSZ-es politikusként sikerült nem kis feltűnést keltenie azzal, hogy a rendszerváltás előtt az állampárt titkosszolgálatának dolgozott, de olyan cégek is hozzá kapcsolódtak, amelyek a 2010 előtti MSZP-s önkormányzattól több mint 200 millió forint értékben kaptak különböző megbízásokat.  Az ő egyik cége őrizte többek között a csepeli galvániszapot, miután az elszállítása ellen szavazott, valamint felügyelt egy játszóteret, ami szőrén-szálán tűnt el. A Gyurcsány-párt és az SZDSZ előtt az MSZP kötelékében politizált.

A kampányarc és a pártújság teljes terjedelemben

Ha lett volna mutyi, nem lenne trafikja?

Palcsó Tamás a 2004-es Megasztárban tűnt fel, és lett az egyik pillanatról a másikra az ország egyik kedvence. A csepeli Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki és Szakiskolában tanult repülőgép-műszerésznek, így nem csoda, hogy az akkor MSZP-s vezetésű csepeli önkormányzat is igyekezett hasznot húzni a sikeréből. Számos alkalommal szerepelt önkormányzati rendezvényeken, ahol a kerület MSZP-s vezetői is megjelentek mellette, a kerületi újságban pedig Bozóki Andrással, a Gyurcsány kormány miniszterével közösen szerepelt a fényképeken.

Ahol Palcsó megjelent, ott Bozóki hangja szólt

Bár erről a Megasztár után előadóként élő énekes tudomásunk szerint nem nyilatkozott, lapunk úgy tudja, hogy Palcsó Tamást soha nem érdekelte a politika. Nyilván ezért nem utasította vissza, ha pártrendezvényekre hívták, ahol ugyanúgy fellépési díjért énekelt, mint máshol. Az MSZP mellett így az SZDSZ, sőt egy alkalommal még a Fidesz március 15-i fővárosi rendezvényén is fellépett.

A 2010-től immáron fideszes vezetésű önkormányzat élt tovább a lehetőséggel, hogy a Csepelhez ezer szállal kötődő énekest szerepeltesse. Ezért – Tabáni István, Rost Andrea és más kerületi hírességek mellett – Palcsó Tamás ugyanolyan gyakran léphetett fel az önkormányzat rendezvényein, mint előtte. A kerület egy molinó kifüggesztésével akkor is támogatta, amikor 2013-ban “A Dal” című televíziós dalverseny első elődöntőjén az “Ezt látnod kell” című dalával szerepelt. A segítségért cserében Palcsó 100 éves, szépkorú csepeliek felköszöntésében segített.

A 100 éves Irénke néni köszöntése…

…és amit az eddig két bűncselekmény elkövetésével megvádoltügyvédeit közpénzből fizető csepeli MSZP-frakcióvezető farigcsált belőle

Ekkor készült róla, az akkor 100 éves, azóta elhunyt Irénke néniről és a kerület vezetőiről az a fotó is, melyet később a csepeli MSZP-sek átszabva, meghamisítva a fideszes trafikmutyi abszolút bizonyítékaként, igazi corpus delictiként mutattak fel. Németh Szilárd csepeli polgármester ebből az egyetlen alkalomból nyilatkozott a balliberális pártok vádjára, elítélve az idős asszony emlékén átgázoló politikai húzást.

- Semmi közünk az énekes pályázat útján elnyert trafikjaihoz. Annyit azért meg kell jegyeznem – ha már ez szóba került –, hogy ha a „trafikmutyi-vád” valóban igaz lenne, most nem lenne olyan trafikos Csepelen, aki nem fideszes. Talán úgy ismernek az olvasók, hogy a véleményemet nem viszem át tűzön-vízen keresztül? Hiszen a balliberális ellenzék pont ezzel vádol! Higgyék el: ha lett volna ilyen „háttéralku”, akkor a 31 csepeli trafik mindegyike fideszes képviselőé vagy családtagjaiké lenne. Palcsó Tamás pedig maximum cigit vehetne valamelyik „fideszes trafikosnál” – nyilatkozta akkor a csepeli polgármester.

Csepel.info

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr685538743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása