HTML

Elhalasztották Takács Krisztián perét

2013.09.28. 22:35 Csepelfigyelő

Takács Krisztián, Mesterházy Attila pártelnök és Szenteczky János csepeli pártelnök

Az utolsó pillanatban derült ki kedd reggel, hogy a csepeli járásbíróság november 22-re halasztotta annak a pernek az első tárgyalását, amelyben az ügyészség sikkasztással vádolja Takács Krisztián szocialista önkormányzati képviselőt, egy régóta húzódó bűnügy másodrendű vádlottját. Eredetileg szeptember 24-re tűzték ki a tárgyalás megkezdését, de ez elmaradt.

A tárgyalás helyszínére hiába érkezett meg a sértett fél, vagyis a csepeli önkormányzat jogi képviselője reggel fél kilenckor, sem a vádlottak, sem ügyvédjeik nem voltak jelen. A Fővárosi Törvényszék sajtóosztályán azt a tájékoztatást kaptuk, hogy egyelőre nem sikerült beszélniük az ügy bírónőjével elfoglaltsága miatt, s leghamarabb csütörtökön kaphatunk választ a per elhalasztásának okára.

A csepeli önkormányzat feljelentése után az ügyészség 2012 júliusában nyújtotta be a vádiratot a csepeli járásbíróságnak. A vádirat szerint a büntetőügy elsőrendű vádlottja K. István, a Csepel Önkormányzat Oktatási Szolgáltatási Intézményének egykori igazgatója, akit hanyag kezelés vétségével, másodrendű vádlottja pedig Takács Krisztián, akit sikkasztás bűntettével vádolnak.  Az iratban egyebek mellett az szerepel, hogy egy műfüves labdarúgó pálya kialakításával kapcsolatban „a palánk értékesítésével Takács Krisztián 1,5 millió forint kárt okozott az önkormányzatnak” még 2010 nyarán.

Takács Krisztián korábban az MSZP honlapján tette közzé, hogy a beruházásnak köszönhetően nem megrövidítette, hanem „gyarapította az önkormányzat vagyonát”, s ez ki fog derülni a bíróságon.

Szólj hozzá!

Címkék: MSZP Csepel Krimi Korrupció Vádemelés Elszámoltatás

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr525538740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása