HTML

Mi folyik itt Csepelen?

2013.07.06. 08:37 Csepelfigyelő

Már alakulnak a színek is: nem egy csúnyaság fog köszönteni a távolról

Itt már végeztek a festéssel és a külső munkálatokkal


Nem csak a házak újulnak meg, nem messze tőlük új virágágyások is vannak

Ismét itt a kánikula, de egy pillanatra sem állnak le a csepeli városrehabilitáció munkálatai, emellett folyik az új utak melletti zöldövezetek szépítése is.

Három uniós támogatású városfejlesztési pályázatot nyert eddig a csepeli önkormányzat, és így jóval több, mint hárommilliárd forint jutott és jut a rendszerváltást követő húsz évben a kerület legelhanyagoltabbá vált panelházas lakótelepeire. Először fordult elő a rendszerváltás óta az is, hogy városfejlesztések nem csak a választások előtti egy évben voltak, hanem folyamatosan, négy éven keresztül zajlanak. Köszönhető ez nagy részben annak is, hogy a korrupció visszaszorításával az önkormányzat évi kétmilliárd forinttal tudta csökkenteni a kiadásokat, így a fejlesztésekre is látványosan több jutott.

Bár már a közelmúltban elkészültek a belső kerületekkel összekötő bicikliutak és a gerincút is, a környezetük rendbetétele nyáron is folytatódik. A Weiss Manfréd úti kerékpárút mellett új fák, dísznövények, fehér kőzetzúzalék került az út mellé, a Szabadkikötő leágazásánál pedig már látható az egyik új térfigyelő kamera is, amit szintén a közelmúltban szereltek fel.

Új kamera és parkosítás az Ady-Kossuth kereszteződésénél

Szomorú mementó és új térfigyelő kamera a Szabadkikötő bejáratánál

Bízunk benne, hogy az új kamerák megelőzhetik majd olyan baleseteket, melyek miatt több kereszt is jelzi az úton elhunytak emlékét.

A Teller Ede nevét felvett gerincút mellett és Csepel más területein több ezer fát ültettek, ültetnek el, köszönhetően az elmúlt évek csepeli és fővárosi beruházásainak, és a fapótlási kötelezettségeknek.

Csepel.info

Szólj hozzá!

Címkék: Csepel Közterületek

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr115393223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása