HTML

Nem tetszett az anyósnak a pancsolás

2013.07.31. 16:36 Csepelfigyelő

Rendőröket kellett kihívni a veszekedők miatt

Csepel.info, Csepel.hu

Családi veszekedés miatt kellett kihívni rendőröket a Csepeli Strandra vasárnap délután; egy embert előállítottak – értesült a Csepel.info.

Információink szerint nem volt verekedés, és hasonló esetre sem volt még példa a strandon. Ugyanakkor a hangos veszekedés miatt most több tucat rendőr vonult ki a helyszínre – az elmúlt években, más településeken ugyanis komoly verekedésekbe torkolltak roma családok közötti viták. Csepelen ez szerencsére a rendőri fellépésnek köszönhetően nem történt meg. Lapunk úgy tudja, hogy a rendőrök egy embert előállítottak, többeket pedig kitessékeltek a strandról a botrányos viselkedésük miatt. Az alábbiakban az egyik Facebook-os bejegyzést ismételjük meg az esetről, plusz a Csepel.hu beszámolóját, mely szerint a konfliktus kirobbantója az volt, hogy nem tetszett az anyósnak a pancsolás…

“Délután kb. 2-felé 2 cigányasszony egymást szidta üvöltve a strandolók legnagyobb örömére. 4-felé már a készenlétisek kb. 15 fővel a strand területén igazoltatták a “kiscsaládok” tagjait, a bejárat előtt + kicsivel feljebb + kicsivel lejjebb is állt kb. 3 csapatszállító + vagy 15 személyautó, tehát saccra vagy 50 rendőr lett kivezényelve. A rendőrökkel nagyon vidáman elbeszélgettek cigányék, gondolom adatfelvétellel megúszták. Végül is csak a strandon lévő családok meg gyerekek délutánja lett elb*szva. No meg a rendőröké. Amúgy bent egész nap csinálták a műsort, vízbe ugrálás után úszómester elzavarása, üvöltözés, szokásos…” – írta az esetről egyik olvasónk.

Amennyiben valakinek bővebb információja van, kérjük írja meg a fórumban.

Csepel.info

Szóváltás, dulakodás a csepeli strandon

Családi perpatvar tört ki a csepeli strandon július 28-án a kora délutáni órákban, amelynek a nagy erőkkel a helyszínre vonuló rendőrök percek alatt véget vetettek. A hangoskodó, dulakodó családtagok rémületet keltettek a strandolókban, akik szóltak a biztonsági őröknek, de végül csak a rendőrök tudták lecsitítani az indulatos embereket. Még aznap este nyolc órakor, a strand zárásakor egy pofon is elcsattant; a sértett fél erről bejelentést tett a rendőrségen. Ügyét átadták a bíróságnak.

Szemtanúk szerint egy népes roma család tagjai keveredtek szóváltásba egymással a strandon. A jelenlévők úgy emlékeznek, hogy a strandon körülbelül háromezren tartózkodtak, s a rendőrök hamar a helyszínre értek.

Nem sokkal délután két óra előtt értesítették a csepeli rendőrkapitányságot a strandon történt rendzavarásról — közölte lapunk érdeklődésére Szilágyi Sándor alezredes, a csepeli rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője. A helyszínre csepeli, környékbeli és készenléti rendőrök is kivonultak szirénázó gépkocsikkal és buszokkal. Percek alatt mintegy harminc egyenruhás lepte el a strandot, és egykettőre rendet teremtettek.

A szemtanúk beszámolójából kiderült, hogy egy családi belviszály miatt kaptak össze néhányan. Konkrétan az történt, hogy egy roma nő – férje távollétében – a strandon mulatta az idejét, mire az anyósa ezt szóvá tette neki. Szó szót követett, majd az anyós telefonon jelezte menye helytelen viselkedését tágabb családjának, amelynek tagjai csakhamar nagy számban – mintegy húszan – megjelentek az anyós „megsegítésére”. Mások közben a fiatalasszony védelmére keltek. A hozzátartozók a strand bejáratának beléptető forgókapuját átugorva rohantak be a fürdő területére. Hamarosan hangoskodássá és dulakodássá fajult a szóváltás, de verekedés nem tört ki.

A rendőrség szerint az érintettek nem csepeliek, hanem erzsébetiek, illetve Budapest VIII. kerületéből jöttek. Az egyenruhások pillanatok alatt látványosan felvonultak és a kedélyeket gyorsan lecsillapították. A veszekedő férfiakat és nőket igazoltatták, de számon kérték azt is, hogy van-e belépőjegyük. Végül két ember nem tudta magát igazolni, az ő személyazonosságukat a rendőrségen ellenőrizték. A hangoskodó, dühöngő embereket kitessékelték a strand területéről. Az összeszólalkozás kirobbanása után nem egészen 20 perccel helyreállt a nyugalom.

Este 8 órakor, a zárás idején egy férfi még visszajött, és megütötte azt a férfit, akit annak a hölgy társaságában láttak, aki miatt kirobbant a szóváltás. A könnyű sérülést szenvedő csepeli sértett az esetről bejelentést tett a rendőrségen, ügyét átadták a bíróságnak.

Szilágyi Sándor közölte, hogy a csepeli strandon még nem fordult elő hasonló perpatvar, s a mostani esetet is csírájában elfojtották. A csepeli strandra egyébként sem jellemző, hogy bármiféle bűncselekményt, például lopást elkövetnének.

Forrás: Csepel.hu

Szólj hozzá!

Címkék: Csepel Krimi Kis-Duna part

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr715435969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása