HTML

Csepel-figyelő

Friss topikok

Jaj, úgy élvezem én a partot!

2013.07.06. 08:24 Csepelfigyelő

Ami kis lépés volt az önkormányzatnak, úgy tűnik hatalmas ugrás lett a foci kis és nagy csepeli szerelmeseinek. Olvasónk beszámolói alapján ugyanis osztatlan örömöt szerzett a Kis-Duna parti “tepsiben” elhelyezett két kapu – no és persze az ápolt, szépen lenyírt fű. A kapuk körül hétvégente egész szép kis tumultus alakul ki; egyik olvasónk még mezben edző kisiskolásokat is látott.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a kapuk ötletét Kispál György plébános – köznapibb nevén “Gyuri atya” – adta, miután látta, milyen gyakran fociztak a csepeli köznyelvben csak tepsinek nevezett mélyedésben. A Kis-Duna part azonban egyébként is a csepeliek közkedvelt helye: ahogy a képeken is látszik, örülnek az emberek a rendezett környezetnek, annak, hogy az önkormányzat rendszeresen nyírja a füvet, igyekszik folyamatosan rendben tartani a partot.

Piknikezők

Nem volt ez mindig így: korabeli beszámolóinkból kiderül, hogy az MSZP-s önkormányzati vezetés idején előfordult, hogy csak május végén vagy már csak júniusban nyírták le a füvet a csepeli közterületeken, de bizony az is megesett, hogy augusztus végén még mindig térdig érő parlagfű jellemezte a Kis-Duna partot. A Csepel.info úgy tudja, hogy komoly pénzmegtakarítást jelent a gyakoribb fűnyírás az önkormányzatnak, azt ugyanis már nem méregdrága vállalkozók végzik (vagy nem végzik) el, hanem a vagyonkezelő saját munkatársai. Jogos kérdés, hogy korábban mi kerülhetett olyan sokba, ha még a füvet sem vágták le…

Ahogy arról már beszámoltunk, információink szerint a közeljövőben megtörténik a teljes Kis-Duna parti sétány rendbetétele, és ahogy arról képviselő-testületi döntés született, egy fitnesz-park is épül. A fejlesztéseket, ahogy az az útépítések esetében történt, csak a csepeli MSZP nem támogatta.

Szólj hozzá!

Címkék: Sport Csepel Kis-Duna part Közterületek

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr865393215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása