HTML

Nem megy a bosszúállás Szenteczkynek: visszautasították a feljelentését

2014.04.29. 21:17 Csepelfigyelő

“Szenteczky Jánosnak azt üzenem, hogy a bíróságon szólaljon meg inkább”

 

Sárossy Tibor szobrászművész munka közben: a csepeli szocialistákat úgy tűnik irritálják a felújított parkok és a műalkotások

Bűncselekmény hiányában visszautasította az ügyészség Szenteczky János feljelentését, melyet Németh Szilárd polgármester ellen tett – értesült az Index.hu. Az MSZP csepeli polgármester-jelöltje vélhetően azért próbálta hűtlen kezeléssel megvádoltatni a polgármestert, mert őt már két hűtlen kezeléssel megvádolta az ügyészség, egy harmadik bűnügyben pedig 27 millió forintos hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

A szocialista politikust ezeken túl becsületsértés bűntettével is megvádolta az ügyészség, Takács Krisztián frakciótársa ellen pedig sikkasztás vádja miatt folyik bírósági eljárás. Az Index.hu ezekről nem számolt be.

Az MSZP csepeli politikusát felbőszíthette, hogy az elmúlt években több park és közterület is megújult, néhány helyen pedig Sárossy Tibor szobrászművész alkotásait állították fel. Az elmúlt hónapokban ezért elterjesztették, hogy a szobrászművész Németh Szilárd egyenes ági rokona, közeli családtagja. Az Index.hu cikke szerint még a feljelentésbe is ezt írta bele Szenteczky János. Így fordulhatott elő, hogy sajnálatos módon az ügyészségi elutasításba – ahelyett, hogy ellenőrizték volna – szintén beleírták ezt az egyébként nem létező rokonságot.

Szenteczky János vádemelési javaslat 01

Az Index.hu-t félrevezette, de a rendőrség és a bíróság előtt már nem beszél

Szenteczky János az Indexnek azt mondta, biztos benne, hogy a faszobrász legalább négy komolyabb megrendelést kapott Csepeltől. Állítása szerint a több mint egy hónapja benyújtott adatkérésre, hogy például a csepeli Trianon-, Szent István- vagy Árpád fejedelem szobor, valamint a városrész határán kihelyezett táblák is Sárossy munkái-e, eddig nem kapott konkrét választ a kerület jegyzőjétől. A Csepel.info ugyanakkor részletesen beszámolt a csepeli Trianon szobor készítéséről majd a 2010. június 5-i felavatásáról is. Mivel 2010 októberéig MSZP-s önkormányzati vezetés volt, az önkormányzat semmilyen formában sem támogatta a szoborállítást. A kerületi MSZP-s vezetés ellenségessége miatt a közadakozásból és magánadományokból készült szobrot még közterületen sem lehetett felállítani. Szenteczky János tehát az Index.hu-t is megpróbálta félrevezetni.

“Totális az idiotizmus a csepeli szocialistáknál, de láthatóan az ügyészségnél sincs minden rendben. (Továbbra sem.) Szenteczky, akit 27 millió forintos hűtlen kezeléssel gyanúsítanak, bármi áron találni akar valamit, amivel maga mellé, az erkölcsi mocsár mélyére húzhatja le Németh Szilárdot. Sárossy Tibor faszobrászról először azt kezdték el híresztelni Szenteczkyék, hogy a polgármester rokona, aztán el is hitték. Hallottam olyat, hogy Sárossy Tibor Németh Szilárd testvére, olyat, hogy Németh az apja, sőt olyat is, hogy Sárossy az apja, nagyapja, unokatestvére a polgármesternek.” – írta erről Ábel Attila alpolgármester a Facebook-oldalán.

Az alpolgármester kiemelte: semmilyen egyenes ági rokoni kapcsolat sincs Németh Szilárd és Sárossy Tibor között, amit többször is elmondtak, sőt a Csepeli Hírmondóban is megjelent.

“Szenteczky Jánosnak azt üzenem, hogy a bíróságon szólaljon meg inkább, mint hazugságokat terjesszen. Mert a bíróságon hallgatott, amikor beszélhetett volna. Csak ült ott tűzvörös fejjel a kinőtt zakójában, és hallgatott, mint a sír. Az ügyészségnek meg nem a feljelentésből kellene levonnia nem ellenőrzött következtetéseket. Utána járhattak volna. Szenteczkyék akkor is hazudnak, ha kérdeznek.” – írta Ábel Attila a Facebook-on.

 

Szólj hozzá!

Címkék: MSZP Csepel Szenteczky János

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr186098824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása