HTML

Nem tudták cáfolni a “Vörös Csepelt”

2013.07.11. 11:34 Csepelfigyelő

Évi kétmilliárd forint volt a csepeli MSZP-s vezetés ára

A kettős gyilkosság perén is szóba került a tornasátor bérlése

A felperes visszalépésével ért véget az első és utolsó olyan per is egyben, amit az XXI. kerületi önkormányzat Vörös Csepel című tényfeltáró könyve ellen indítottak. A per költségeit a felperes viseli – jelentette be szerda délelőtt Ábel Attila alpolgármester, a kiadvány szerkesztője. Az alpolgármester hangsúlyozta: költségvetési adatok igazolják, hogy éves szinten kétmilliárd forintjába került a csepelieknek az MSZP-s vezetés pénzszórása és a mindent átszövő korrupció.

Lapunk információi szerint a csepeli MSZP vezetői többször bejelentették, hogy a csepeli kettős gyilkosságról, a szocialista visszaélésekről és a “mutyivilágról” írt könyv “színtiszta hazugság és rágalom.” A politikusok azonban a hangzatos nyilatkozatok után csendben visszahúzódtak és nem pereskedtek. Az egyetlen kivétel egy magánszemély volt, aki a könyv 20. oldalán kezdődő “Sikkasztás és fekete doboz” című fejezet állításai miatt indított polgári pert. A Csepel.info most annak is utánajárt, ki és miért perelte a tényfeltáró könyvet.

Videó és beszámoló a Youtube-on

Ábel Attila a Youtube-oldalán számolt be a perről. “A Vörös Csepel című könyvben leírtam a Mátyás Király Iskola esetét a fekete dobozzal. Azt írtam meg, hogy az iskola tornasátrát feketén, mindenféle szerződés nélkül adták ki, az ott begyűjtött pénzt pedig egy fekete színű dobozban gyűjtötték. A volt igazgatónő egymillió forintra próbált ezért perelni (no meg még vagy egymillió forintnyi bocsánatkérő hirdetésre a legnagyobb lapokban). A polgári per során azonban készen álltunk bizonyítani, hogy amit leírtam a fekete dobozról, arról, hogy a tornasátrat szerződések és hivatalos számlák nélkül adták bérbe, bizony igaz. A legfontosabb tanúvallomások előtt a tanúk és az addig felmutatott bizonyítékok láttán az igazgatónő visszavonult, inkább ő állja az engem képviselő ügyvédek díjazását, a költségeket is.”

A csepeli kettős gyilkosság perén is szóba került a tornasátor és az azért fizetett/nem fizetett pénz, de akkor szintén tagadta a volt igazgatónő, hogy Deme Gáborék fizettek a tornasátor bérléséért. “Szerintem ez volt az a pillanat a per során, amikor mindenki úgy érezte, hogy kivételesen Deme Gábor mondott igazat. Érdemes a tanúvallomás során tett bírói, ügyvédi megnyilvánulásokat is megfigyelni. Ez a felvétel egyébként végül nem lett bemutatva a Vörös Csepel elleni perben, miután a felperes visszavonta a követeléseit.” – emelte ki megjegyzésében az alpolgármester.

Újraindult a nyomozás

Ahogy az a könyvből kiderül, a Mátyás Király Iskolában feketén beszedett bérleti díjak miatt 2009-ben, a Fidesz nyomására indult vizsgálat, az ellenzéki frakció ugyanis olyan információkat kapott, hogy az MSZP-s vezetés megpróbálja eltitkolni, hogy Deme Gábor, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola gazdasági igazgatója és mások is feketén vették bérbe az iskola tornasátrát. “Az erre felállított ad hoc bizottság előtt aztán kiderült, hogy egyik intézmény könyvelésében sem volt nyoma a tornaóráknak, illetve a bérleti díjnak. Deme Gábor ugyanakkor havonta ment az önkormányzati iskolába, ahol zárt ajtók mögött tárgyalhatták a tornaterembérlést.” – emelte ki a könyv, nem kis részben a Csepel.info akkori cikkeit idézve.

Bármilyen megdöbbentő is, hiába derült ki az önkormányzati ad hoc bizottság előtt, hogy bűncselekmények történhettek, a rendőrség nem talált elkövetőt. “A fekete doboz miatt kezdeményezett rendőrségi vizsgálatot lezárták, mivel a nyomozó hatóság képtelen volt megállapítani, hogy a törvénytelen bérlet és a több milliós fekete kassza ügyében ki volt a felelős” – írja a könyv. Lapunk úgy tudja, hogy a történet azonban még koránt sem ért véget, az önkormányzat a könyv kiadása után a fekete doboz ügyében is új vizsgálatot kezdeményezett.

Csepel.info

Szólj hozzá!

Címkék: Csepel Korrupció Elszámoltatás

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr195400258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása