HTML

Csepel-figyelő

Friss topikok

Fidesz: Távozzon a bűnbanda!

2013.07.12. 09:41 Csepelfigyelő

A Fidesz korábbi hirdetése: kiborult a pártbili

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Csepeli Szervezete elnöksége felszólította Szenteczky Jánost, a csepeli MSZP pártelnökét és Takács Krisztián önkormányzati képviselőt, hogy térítsék meg a csepeli adófizető polgároknak az általuk okozott károkat, és haladéktalanul mondjanak le önkormányzati képviselői és egyéb fővárosi bizottsági tagságaikról.

A csepeli szervezet elnöksége szerint Szenteczky János pártelnököt és frakcióvezetőt eddig két bűncselekmény elkövetésével vádolta meg az ügyészség, és egy polgári perben, jogerős ítéletben is kimondta a bíróság, hogy közpénzből fizette magánügyvédeit. A közlemény kiemeli: ezt a pénzt az önkormányzat tartalék alapjának terhére fizették ki. Erről tehát nemcsak tudnia kellett Tóth Mihály akkori polgármesternek, de gyaníthatóan a kifizetést is ő engedélyezhette.

Ezért arra szólították fel Tóth Mihály korábbi polgármestert, hogy nyilatkozzon: mit tudott ezekről a kifizetésekről, és milyen alapon engedte meg, hogy párttársa magáncélra költse el a csepeli adófizetők pénzét. A közlemény itt tölthető le, teljes szövege pedig az alábbiakban olvasható.

Csepel.info

A Fidesz-MPSZ csepeli elnökségének közleménye:

Távozzon a bűnbanda!

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Csepeli Szervezete nevében felszólítjuk Szenteczky Jánost, a csepeli MSZP pártelnökét, frakcióvezetőjét, az MSZP Budapesti Területi Szövetségének elnökségi tagját valamint Takács Krisztiánt, az MSZP önkormányzati képviselőjét, hogy térítsék meg a csepeli adófizető polgároknak az általuk okozott károkat, és haladéktalanul mondjanak le önkormányzati képviselői és egyéb fővárosi bizottsági tagságaikról!

Szenteczky János pártelnököt és frakcióvezetőt eddig két bűncselekmény elkövetésével vádolta meg az ügyészség. Ezen túl egy polgári perben, jogerős ítéletben mondta ki a bíróság, hogy közpénzből fizette magánügyvédeit. Erre információink szerint 3.750.000 forintot költött a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként. Mivel az általa vezetett cég veszteséges volt, a bírósági ítélet szerint a pénzt az önkormányzat tartalék alapjának terhére fizették ki. Erről tehát nemcsak tudnia kellett Tóth Mihály akkori polgármesternek, de gyaníthatóan a kifizetést is ő engedélyezhette.

Ezért arra szólítjuk fel Tóth Mihály korábbi polgármestert, hogy nyilatkozzon: mit tudott ezekről a kifizetésekről, és milyen alapon engedte meg, hogy párttársa magáncélra költse el a csepeli adófizetők pénzét?

Takács Krisztiánt, Szenteczky János MSZP-s frakcióvezető párttársát és képviselőtársát szintén bűncselekmény elkövetésével, sikkasztással vádolja az ügyészség. Róla a vádiratból derült ki, hogy magánokirat-hamisításért egyszer már elmarasztalták – a 2010-es önkormányzati választásokkor persze gondosan eltitkolta korántsem patyolattiszta múltját.

2010 óta a csepeli önkormányzat a korrupció-gyanús szerződések, visszás kifizetések megszüntetésével és a működés gazdaságossá tételével kétmilliárd forinttal csökkentette a kiadásokat. Mindezt úgy sikerült megtenni, hogy az önkormányzat Fidesz-KDNP-s vezetése az önkormányzati szolgáltatások körét folyamatosan bővítette, és megállította az eladósodást is. A korrupció súlyos terhétől mentesülve három év alatt 16 évig ígérgetett fejlesztések készülhettek el, nem csak új utak és kerékpárutak szolgálják a csepelieket, de – többek között – megújulnak a közterületek, a Tamariska domb, a Kis-Duna part, a Kiserdő és a Daru domb is, a kerületnek pedig hosszú szünet után újra lesz uszodája.

Csepelnek és a csepelieknek elemi érdekük, hogy ne mérgezze tovább a levegőt a maffiabaloldal. Azt kérjük tehát, hogy az MSZP politikusai térítsék meg az általuk a csepeli adófizetőknek okozott károkat, és a pályafutásuk végén legalább most, egyetlen egyszer tegyék azt, amit a választók joggal várnak el: mondjanak le képviselői és bizottsági tagságaikról!

Budapest, 2013. július 11.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Csepeli Szervezete elnöksége

Szólj hozzá!

Címkék: Csepel Szenteczky János Korrupció Elszámoltatás

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr545401532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása