HTML

Csepel-figyelő

Friss topikok

Sitt az út közepén: lehet még mélyebbre süllyedni?

2013.08.27. 23:23 Csepelfigyelő

Csepel.info

Három köbméternyi építési hulladékot tettek le Csepelen a Királyerdőben, a Medve út közepére. A döntően földből és homokból, részben cserépdarabokból álló úttorlaszra a hétfői zivatar által okozott kárfelmérés során Németh Szilárd polgármester vezetésével botlottak bele, elviteléről a Csepeli Városgazda Zrt. dolgozói kedden reggel kilenc óra tájban már gondoskodtak. Mivel ezen a helyszínen korábban már volt hasonló eset, elképzelhető, hogy a törmeléket kimondottan a közlekedés megakadályozására tették ki. A Csepel.info információi szerint a sittkupac létezését a terület önkormányzati képviselője – lakossági észrevétel alapján – már hétfőn jelezte és a polgármesterhez hasonlóan szintén kérte annak elszállítását.

Több tízmillió forintos lehet az a kár, amely a hétfői, özönvíz-szerű esőzés után maradt Csepelen. Ennek felmérése már a tegnapi napon megkezdődött, és ez folytatódott Németh Szilárd polgármester vezetésével kedden kora reggel a Királyerdőben is, ahol a Medve úton megdöbbenve tapasztalták, hogy körülbelül három köbméternyi építési hulladék, döntő részében föld és homok állja el az útjukat. Mivel az úttorlasz a tűzoltóság és a mentők bejutását is akadályozta volna, elvitelét a Csepeli Városgazda munkatársai azonnal megkezdték. A megdöbbentő eset a zivatar miatti kárenyhítést is gátolta.

A Csepel.info önkormányzati forrásból úgy értesült, hogy ezen a helyen korábban már volt egy hasonló eset: akkor öt köbméternyi építési hulladékot raktak le ismeretlenek ugyanerre a helyre. Éppen ezért elképzelhető, hogy szándékos, és a közlekedés megakadályozását célzó tevékenységről van szó: valaki – vélhetően az utcából – azt szeretné elérni, hogy ott ne közlekedhessenek, az út zsákutca legyen. Ez azonban a mentők és tűzoltók munkáját is akadályozhatja, méghozzá tragikus következményekkel: a csepeli Királyerdőben ugyanis idegenek GPS vagy térkép nélkül nehezen tudnak eligazodni, és ez vészhelyzetben akár emberek halálához is vezethet. A látszólag primitív és önző úttorlasz tehát sokkal veszélyesebb, mint amilyennek első pillanatra látszik. Éppen ezért úgy tudjuk, hogy az ügyben rendőrségi feljelentést is tesznek.

Az építési hulladékot a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai kilenc óra körül már elszállították, az eset azonban hátráltatta a nagy esőzés miatti kárenyhítést, és az útkarbantartásokat is.

Csepel.info

Szólj hozzá!

Címkék: Csepel

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr925481252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása