HTML

Dokumentumfilm készül a csepeli kettős gyilkosságról

2014.04.29. 21:36 Csepelfigyelő

Fotó: Mudra László [origo]

Megkezdődött a forgatása annak a dokumentumfilmnek, amely a lehető leghitelesebben próbálja  rekonstruálni az egész országot megrázó 2009. január 7-i csepeli kettős gyilkosságot és a gyilkosok motivációit – értesült a Csepel.info.

Úgy tudjuk, hogy a  filmben a tragikus iskolai eseményeket színészek játsszák el: információink szerint már ki is választották ehhez a szereplőket. Amennyiben sikerül a forgatás az eredeti helyszínen, az is egyértelművé válhat, hogy mennyire valótlan volt a bűncselekménnyel gyanúsítottak védekezése, és miért döntött úgy a bíróság, hogy Deme Gábort is életfogytiglani börtönre ítéli.

A kivégzésszerű kettős emberölés a magyar és az európai kriminalisztika történetében is teljesen egyedülálló volt, mivel magát a bűncselekményt az egyik áldozat diktafonra vette fel. A per során az is kiderült, hogy a két gyilkosságot elkövető Kun Tamás és bűntársa, Deme Gábor aprólékosan kitervelhették tettüket. Ha nincs a diktafonos felvétel és Kun Tamás véletlen kézlövése, talán mindketten megúszhatták volna a tettüket. Erről beszélt indoklásában az első fokú ítéletet meghozó bíró, de ezt erősíti az is, hogy mindkét elítélt, mindvégig a legfőbb bizonyítékként, de csak zárt tárgyaláson bemutatott diktafon-felvételt próbálták hiteltelenként vagy meghamisítottként beállítani.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a film, melyben rekonstruálják a végzetes perceket, és amelyben a tervek szerint egy neves kriminál-pszichológus mellett ügyvédek, ismerősök, barátok is megszólalnak, leghamarabb 2015 elejére készülhet el. Információink szerint az alkotók szigorúan az egyértelmű bizonyítékokkal alátámasztott tényekre és a lehetséges emberi motivációkra koncentrálnak, és nem foglalkoznak a történtek politikai hátterével. Úgy tudjuk, hogy a dokumentumfilm iránt már külföldön is érdeklődnek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: MSZP Csepel Krimi

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr966098906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása