HTML

Ezért vádolják Szenteczky Jánost hűtlen kezeléssel

2013.07.05. 11:15 Csepelfigyelő

Telefonon üzente, hogy ne fizessenek az önkormányzatnak

Csepel.info

A hűtlen kezeléssel vádolt Szenteczky János és a sikkasztással vádolt, de magánokirat-hamisításért egyszer már elmarasztalt Takács Krisztián MSZP-s képviselők Szanyi Tibor társaságában

Már eleve rendkívül olcsón, a jelenlegi vezetés szerint a csepeli adófizetőkre nézve hátrányosan adták bérbe az önkormányzat egyik épületét egy sportegyesületnek. A vádirat szerint azonban Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő (Csevak) vezérigazgatója még telefonált is a sportegyesület vezetőjének, hogy ne fizessenek, majd “nullásra írják” a szerződést. Bár ez nem történt meg, Szenteczky János vádlott tudtával éveken keresztül pénzt sem kértek érte. Más esetekben, ha egy bérlő három hónapig nem fizetett, már felbontották a szerződést és küldték a végrehajtót.

A Csepel.info most megszerezte azt a vádiratot, amely szerint Szenteczky János – aki jelenleg a csepeli MSZP elnöke és frakcióvezetője – 1.143.420 forint vagyoni hátrányt okozott ezzel a csepeli önkormányzatnak; a vádirat alapján azonban legfeljebb pénzbüntetésre ítélhetik a politikust. Egy másik, közelmúltban hozott jogerős polgári peres ítélet szerint Szenteczky János a magánügyvédeit is közpénzből fizette ki, és erre 3.750.000 forintot költött a csepeli adófizetők pénzéből. Emiatt az önkormányzat büntető-feljelentést tett, de több más büntetőeljárás is folyik a korábbi Csevak- vezérigazgató ellen, többek között Cs. Mihály akkori csepeli rendőrkapitány és más “szerencsések” szociális lakáshoz való juttatása, fiktív lakásfelújítások és más bűncselekmények gyanújának ügyében.

A vádirat

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi Ügyészség “nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette” miatt vádolja a szocialista politikust. Szenteczky János vádlott az ügyészség szerint 2006. november 13-án kötött szerződést a Csevak Kft. nevében az önkormányzat tulajdonában lévő vagyon üzemeltetésére, működtetésére, megőrzésére és gyarapítására.

A vádirat 1. oldala

A vádirat szerint “a megállapodást a Csevak Kft. részéről Szenteczky János vádlott írta alá, aki 2006. április hó 01. napjától a Kft. ügyvezetője volt. A megállapodás I/1 pontja szerint e körbe tartozott az önkormányzat tulajdonában lévő lakás, illetve helyiség vagyonnal való gazdálkodás, illetve az azzal kapcsolatos feladatok ellátása, a szerződések előkészítése, megkötése, a bérleti díjak beszedése, a hátralék behajtásával kapcsolatos feladatok ellátása.

A vádirat 2. oldala

A Csepeli Önkormányzat 1995. december 12. napján kötött bérleti szerződést a Budapest XXI. kerület Erdősor utca 45-47. szám alatti ingatlan használatára vonatkozóan Csepeli Ifjúmunkás Sport Egyesülettel (továbbiakban CSISE). Az eredeti bérleti díj évi 181.250,- forint volt. … A szerződés  2007. május 31. napjáig volt hatályos. Ezt követően a CSISE elnöke, V. Sándor 2007. június 15. napján írásbeli kérelemmel fordult a Csevak Zrt. vagyonkezelő felé a bérleti szerződés meghosszabbításának érdekében. A kérelem nyomán a Csevak Zrt. Ingatlankezelési Osztálya 2007. július 13. napján belső hivatali használatra szánt feljegyzést készített Szenteczky János vádlott ügyvezető igazgató részére azzal, hogy a CSISE korábbi tartozásait kiegyenlítette, és az osztály javasolta a bérleti szerződés megkötését további öt év időtartamra, havi 30.090,- forint bérleti díj ellenében. A feljegyzéssel együtt a bérleti szerződés tervezete is elkészült és Szenteczky János vádlott részére 2007 júliusának második felében átadásra került. Szenteczky János vádlott ezt követően pontosan nem ismert időben, távbeszélőn megkereste V. Sándort és megígérte részére a szerződés megkötését oly módon, hogy a bérlő az épületet ingyenesen használja, bérleti díjat nem fizet. A vádlott azt közölte V. Sándorral, hogy a szerződést úgy köti meg, hogy az “nullás szerződés legyen”.

A szerződés aláírására nem került sor, a CSISE bérlő így, 2007. június 1. napjától a vádlott tudtával és beleegyezésével az ingatlant ingyen, bérleti díj megfizetése nélkül használta. Szenteczky János vádlott 2010. augusztus 16. napjáig volt a CSEVAK Zrt. vezérigazgatója. A vádlott ezen idő alatt nem intézkedett a szerződés megkötése érdekében, illetve, hogy a szerződéssel nem rendelkező, a bérleményt ingyen használó bérlő az épületet ürítse ki és azt bocsássa ismét a Csevak Zrt. rendelkezésére.

A vádirat 3. oldala

A vagyonkezeléssel megbízott vádlott e magatartásával megszegte a munkaköri leírása IX/2. pontjának rendelkezését, amely szerint a munkaszervezet vezetőjeként köteles a rábízott vagyon növelésére és a rendeltetésszerű kezelésre vonatkozó intézkedések kidolgozására, illetve ellenőrzésére.

A vádlott e magatartásával 1.143.420.- forint vagyoni hátrányt okozott a Csepeli Önkormányzatnak, amely nem térült meg. … E tényállás alapján Szenteczky Jánost vádolom 1. rendbeli a Btk. 319. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés a.) pontja szerint minősülő nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével” – áll a Csepel.info által megszerzett vádiratban.

Csepel.info

Szólj hozzá!

Címkék: Szenteczky János Korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr395392195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása